قدرت گرفتن گروههای اسلامگرا در منطقه پس از شکست پانعربها، دومین موج تهدید جدی برای بقای رژیم صهیونیستی محسوب میشود .اینچنین است که اسرائیل در عرصه منطقهای، آنگونه که منطق رئالیستی سرانش اقتضا میکند، به دنبال «مکانیزم خودیاری» رفته است البته طبعا سعی خواهد کرد این نمایش قدرت آنقدر ادامه پیدا نکند که به نوعی تهدید دیگر برای امنیت اسرائیل بدل شود.
اسراییل از دو روز پیش نوار غزه را آماج حملات خود قرار داده؛ در حالیکه سه سال پیش و پس از پیروزی حماس در انتخابات، در بیست و هفتم دسامبر سال 2008 نیز پس از 18 ماه محاصره این منطقه فلسطینی نشین و 22 روز جنگ، مجبور به عقب نشینی شد.نوار غزه با 360 کیلومتر مربع مساحت و یک و نیم میلیون نفر جمعیت در جنوب غربی مصر قرار داشته و از شمال و شمال شرق با رژیم صهیونیستی اسرائیل هم مرز است.
ارتش رژیم صهیونیستی اعلام کرد: از آغاز عملیات علیه نوار غزه حدود 550 موشک از غزه به اسرائیل شلیک شده است.خبر دیگر اینکه موسی ابومرزق از اعضای برجسته حماس از تشکیلات خودگردان فلسطین خواست جبهه ای از کرانه باختری برای مقاومت بگشاید. همچنین رسانه های اسرائیلی از دوازده حمله جنگنده های رژیم صهیونیستی به غزه ظرف 10 دقیقه گذشته خبر دادند.
در همین حال، شبکه المنار گزارش داد: پلیس رژیم صهیونیستی دستور گشودن همه پناهگاهها در تل آویو را صادر است.از سوی دیگر سازمان ملل متحد، کشته شدن یکی از کارمندانش در حملات هوایی رژیم صهیونیستی به غزه را تایید کرد.خبر دیگر اینکه گردانهای القدس شاخه نظامی جهاد اسلامی، بئرالسبع و عسقلان را با چهار موشک گراد هدف قرار دادند، صهیونیستها به زخمی شدن 10 نفر اعتراف کردند. در همین حال شبکه المنار گزارش داد: یک موشک فجر در فاصله دویست متری سفارت آمریکا در خیابان الیرکون در تل آویو فرود آمده است.
کانال دهم تلویزیون رژیم صهیونیستی از شلیک موشک به بئر السبع خبر داد.المنار نیز از حمله جنگنده های رژیم صهیونیستی به منزل محمد ابوشماله در رفح خبر داد. از سوی دیگر پایگاه خبری المیادین گزارش داد؛ بدنبال اصابت دو موشک از سوی نیروهای مقاومت به پارلمان رژیم صهیوینستی، رییس ستاد ارتش این رژیم دستور داد 16 هزار نیروی ذخیره ارتش تسلیح شده و در حالت آماده باش قرار بگیرند.
گفتنی است "دان هالوتز" خود به همراه "ایهود باراک"، وزیر جنگ رژیم صهیونیستی به پناهگاه گریخته اند. شبکه الجزیره در خبری فوری گزارش داد رزمندگان گردانهای قسام یک فروند هواپیمای جنگی اسرائیلی را با موشکهای زمین به هوا هدف قرار داده و سرنگون کردند.
بر اساس این گزارش، این هواپیمای جنگی رژیم صهیونیستی با موشک زمین به هوای مقاومت بر فراز غزه سرنگون شد. رزمندگان مقاومت به تلافی تجاوزات مستمر رژیم صهیونیستی به نوار غزه، مناطق صهیونیست نشین از جمله تل آویو مرکز رژیم اشغالگر قدس را آماج موشکهای خود قرار داده اند.
خبرنگار شبکه اسکای نیوز عربی در تل آویو از برگزاری نشست امنیتی مقامات رژیم صهیونیستی درباره تحولات غزه خبر داد.
وی اعلام کرد احتمالا امشب، شب سرنوشت سازی خواهد بود، وی از آماده شدن ارتش رژیم صهیونیستی برای یورش زمینی به غزه خبر داد.
خبرنگار اسکای نیوز در غزه هم گزارش داد گردانهای قسام مسئولیت شلیک موشک به قدس اشغالی را به عهده گرفتند.
خبرنگار اسکای نیوز عربی گزارش داد ناظران اوضاع بر این اعتقادند جنبش حماس با قدرت عمل می کند و از تمام سلاحهایی که در اختیار دارد، استفاده خواهد کرد.
خبرنگار این شبکه درباره آخرین آمار شهدا و مجروحان نیز گفت: حملات اسرائیلی به غزه ادامه دارد که تا کنون بیش از 250 زخمی و 23 شهید به جا گذاشته است.
الجزیره گزارش داد برای نخستین بار جنبش حماس از موشکهای پیشرفته ام 75 برای هدف قرار دادن تاسیسات نظامی و امنیتی اسرائیل در قدس اشغالی استفاده کرده است. اسکای نیوز همچنین از ضرب و شتم فلسطینی ها در بخش فلسطینی نشین بیت المقدس اشغالی به دست نظامیان صهیونیست خبر داد.
اسرائیل در آستانه انتخابات قرار دارد و نتانیاهو بهخوبی به این اصل تجربی آشناست که در شرایط تهدید امنیتی، رایدهندگان کمتر بهدنبال تغییر میروند و ترجیح میدهند که همان دولت با همه نقاط ضعف خود بر سر کار بماند. جورج بوش، رئیسجمهور سابق آمریکا برای انتخاب شدن در دور دوم انتخابات ریاستجمهوری آمریکا در سال 2004، از همین سیاست و تهدیدات بنلادن استفاده کرد.
به این ترتیب، رقبای نتانیاهو اکنون کمتر میتوانند با انتقادات شدید از وی موقعیت او را در انتخابات آتی به خطر افکنند. با این حال، این بازی میتواند یک «نقطه عطف» داشته باشد و این نقطه عطف زمانی رخ میدهد که یک شکست سنگین نظامی در این جنگ متوجه نتانیاهو شود. هرچند وی ایهود باراک، وزیر دفاع را مقصر این شکست معرفی خواهد کرد اما بههرحال اعتماد صهیونیستها به دولتی که شکست مشخص نظامی از گروهی چون حماس خورده باشد، بهسختی کاهش مییابد.
بنابراین، نتانیاهو دست به ریسک زده است. اگر بتواند جنگ را بهخوبی مدیریت کند و آن را تنها محدود به حملات هوایی نگه دارد، میتواند به پیروزی در انتخابات آتی مطمئن باشد اما اگر در این میان اتفاق خاصی بیفتد، افکار عمومی صهیونیستها وی را مجازات خواهد کرد.
تغییراتی که پس از انقلابهای عربی ناشی از «موج بیداری اسلامی» در خاورمیانه رخ داده است، با هیچ منطقی به نفع رژیم صهیونیستی نیست. رسانههای اسرائیلی از اینکه «بهار عربی» مورد استفاده رسانههای غربی را «زمستان اسلامگرایی رادیکال» بخوانند ابایی ندارند.
اسرائیل از یکسو مهمترین رژیم عرب متحد خود در منطقه یعنی رژیم سابق مصر را از دست داده است و از سوی دیگر، با احساسات اسلامگرایانه مردم عرب در کشورهای مختلف منطقه مواجه است که همگی با هر گرایشی در مخالفت با اسرائیل و نفرت از آن اتفاق نظر دارند.
در سوریه نیز، اگرچه برای یکی از دولتهای محور مقاومت مشکلات و بحرانهایی ایجاد شده است اما مخالفان حکومت سوریه نیز حتی اگر بر فرض بتوانند قدرت را در سوریه در دست بگیرند، نمیتوانند متحدان قابل اعتمادی برای تلآویو باشند. ملت سوریه سالها با اسرائیل در حالت جنگ و مخاصمه قرار داشته است و این به جزئی از هویت آنان تبدیل شده است و در ضمن در میان مخالفان حکومت سوریه، گروههایی هستند که مدعی دشمنی با اسرائیلاند که گروههای سلفیمسلک از این جملهاند.
طی ماههای اخیر، صحرای سینا به عرصه دردسرهای جدی برای اسرائیل تبدیل شده بود. قدرت گرفتن گروههای اسلامگرا در منطقه پس از شکست پانعربها، دومین موج تهدید جدی برای بقای رژیم صهیونیستی محسوب میشود که اتفاقا متکی به قدرتی چون شوروی نیست و به این راحتی از عرصه بیرون نخواهد شد.
اینچنین است که اسرائیل در عرصه منطقهای، آنگونه که منطق رئالیستی سرانش اقتضا میکند، به دنبال «مکانیزم خودیاری» رفته است و در سه سیاست مطرح شده از سوی «مورگنتا»، سیاست «نمایش قدرت» را در پیش گرفته است. البته طبعا سعی خواهد کرد این نمایش قدرت آنقدر ادامه پیدا نکند که به نوعی تهدید دیگر برای امنیت اسرائیل بدل شود.